Återbetalningspolicy

Ljuda med Boo! säljs på marknadsplatserna Apple App Store, Google Play samt Amazon Appstore. Apputvecklare tillhandahåller appar till dessa företag som sedan säljer dem till slutkund. Det är alltså Apple, Google eller Amazon som ses som säljare av appen till slutanvändarna.

Om man av olika anledningar vill häva sitt köp så vänder man sig primärt till marknadsplatsen (alltså Apple App Store, Google Play eller Amazon Appstore). De har lite olika policyer för återköp.

Här finns lättförståelig information från konsumentverket kring köp av appar.

Apple App Store

Utvecklare har tyvärr ingen kontroll över återbetalning av specifika köp av utvecklarens appar på Apple App Store. Som köpare måste man själv vända sig till Apple och begära återbetalning. Mer information och länk finns på den här sidan.

Google Play

Google kan återbetala vissa köp på Google Play beroende på de återbetalningspolicyer som beskrivs på den här sidan. Där finns även en länk till deras återbetalningsformulär. En viktig detalj som är bra att veta är att ifall man fått en köpt app återbetald (och avinstallerad) och sedan köper den en gång till så har man inte rätt till ännu en återbetalning av samma app.

Utvecklaren, det vill säga Bildligt talat, har dock möjlighet att manuellt återbetala specifika köp av utvecklarens app som en kund gjort på Google Play. Då krävs att köparen har kvittot från Google (med beställnings-id) tillgängligt. Bildligt talat kan göra detta i de fall då appen tekniskt sett inte fungerar som förväntat, till exempel att den kraschar gång på gång, laggar eller liknande. Använd kontaktformuläret på denna sajt. Berätta även gärna så detaljerat du kan vad det är som inte fungerar – det underlättar att åtgärda problemen.

Bildligt talat återbetalar inte appen i de fall då köparen bedömt att innehållet i appen inte räcker till, att den är tråkig, att den bedömts inte ge resultat, att barnet inte längre har behov av uttalsträning, eller liknande. Bildligt talat förutsätter att köparen har läst igenom appbeskrivningen på Google Play och gjort ett moget beslut för köp. Det har gjorts tydligt att det finns en gratis lite-version av appen som man kan ladda ner och prova innan man köper denna.

Amazon Appstore

Enligt såväl Amazons returpolicyer för digitala produkter som användarvillkoren för Amazon Appstore så kan appar köpta på Amazon Appstore inte returneras eller återbetalas alls.

Bildligt talat förutsätter att köparen har läst igenom appbeskrivningen på Amazon Appstore och gjort ett moget beslut för köp. Det har gjorts tydligt att det finns en gratis lite-version av appen som man kan ladda ner och prova innan man köper denna.

Rulla till toppen